Re-integratie

Start
Start
Neem contact op

Wat is re-integratie?

Re-integratie is het proces waarbij een werknemer die door ziekte of een andere beperking niet in staat is om te werken, stapsgewijs wordt begeleid om weer aan het werk te gaan. Dit kan betekenen dat er aanpassingen nodig zijn in taken, werkomgeving of werktijden. Het doel is om de werknemer zo snel en effectief mogelijk terug te laten keren naar het werk, met behoud van zijn of haar gezondheid en welzijn.

Bij MobiliteitNoord werkt het re-integratie traject in 4 fases die hieronder duidelijk worden uitgelegd.

Fase 1: Kennismaking

Als je kiest voor Mobiliteitnoord, kies je voor een persoonlijke aanpak. We stemmen het traject naar werk af op individuele wensen en capaciteiten, rekening houdend met de huidige arbeidsmarkt. We identificeren sterke punten, talenten, en manieren om zelfvertrouwen te vergroten en persoonlijke groei te bevorderen.Ons doel is om motivatie te behouden of te herstellen, zodat de terugkeer naar passend werk wordt gestimuleerd.

Door onze persoonlijke aanpak vergroten we de kans op duurzaam werk.Tijdens een intakegesprek leren we elkaar kennen, bespreken we verwachtingen en krijgen we een eerste indruk van wie je bent en wat je zoekt. Op basis hiervan stelt onze loopbaanconsultant een startverslag op met een plan van aanpak. Dit plan bevat advies over de stappen die nodig zijn in de verschillende fasen van het traject om passend werk te vinden.

Start oriëntatie

Fase 2: Oriëntatie

Tijdens de oriëntatiefase zijn er verschillende modules beschikbaar, waaronder:

Persoonlijke coaching: gericht op motivatieversterking en omgaan met verlies van werk of beperkingen.

Persoonsprofiel oriëntatie: tests om inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wilt, wat je doet en wat je kunt.

Arbeidsmarkt oriëntatie: verkenning van de arbeidsmarkt en matchen van persoonlijk profiel met functies en werkgevers.

Beroepskeuzeonderzoek: onderzoek naar geschikte functies op basis van opleidingsniveau, capaciteiten, persoonlijkheid en interesses.

Beroepenoriëntatie: gesprekken om een beeld te krijgen van verschillende functies en analyseren van functieprofielen.

Capaciteitentest: testen van kennis en vaardigheden vereist voor bepaalde functies.

Scholing: mogelijkheid tot (bij)scholing als dit de kans op werk vergroot, met aandacht voor noodzaak, wettelijke regels en capaciteit van de persoon om de opleiding te volgen.

Neem contact op

Fase 3: op zoek naar werk

Mobiliteitnoord biedt diverse mogelijkheden om werk te vinden, waaronder:

Individuele sollicitatietraining: Gerichte training om sollicitatievaardigheden te ontwikkelen, zoals vacatures analyseren, cv maken en sollicitatiegesprekken voeren.

Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap: Ondersteuning bij het verkennen, schrijven en realiseren van een ondernemersplan.

Jobhunting: Toegang tot een uitgebreid netwerk van werkgevers voor het vinden van passende banen.

Netwerken: Begeleiding bij het opbouwen van netwerken en overwinnen van barrières tijdens het netwerken.

Werkervarings- en re-integratieplaatsen: Mogelijkheden om werkervaring op te doen en belastbaarheid op te bouwen, met ondersteuning van MobiliteitNoord bij het vinden van geschikte plaatsen.

Neem contact op

Fase 4: Aan het werk

Bij MobiliteitNoord streven we altijd naar duurzaam werk als eindresultaat van een re-integratietraject. Dit betekent dat onze ondersteuning niet eindigt zodra iemand een baan heeft gevonden. Gedurende een vooraf vastgestelde periode na plaatsing bieden wij nazorg, waarbij wij beschikbaar blijven voor vragen en ondersteuning bij diverse zaken. Zo heeft u als werkgever ook rust.

Neem contact op

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven.

Neem contact met ons op!

Neem contact op