Outplacement

Ontslag. Reorganisatie. Boventallig. Van werk naar werk.
Woorden die niemands favoriet zijn.

Start
Start
Neem contact op

Onvermijdelijke veranderingen

In een wereld die voortdurend evolueert, moet jouw organisatie zich aanpassen. Dit kan soms leiden tot veranderingen in het personeelsbestand die onvermijdelijk zijn. Soms kan een werknemer niet langer zijn of haar huidige rol binnen de organisatie vervullen.

Het verlaten van een baan roept vaak vragen en onzekerheden op. Werknemers vinden het vaak moeilijk om zo'n verandering te accepteren, ongeacht de reden erachter. Emoties kunnen hoog oplopen en er kan weerstand ontstaan.

MobiliteitNoord biedt ondersteuning aan werknemers bij het herdefiniëren van hun vaardigheden en ambities, en helpt hen deze te matchen met mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Neem contact op

Het outplacementtraject

Als MobiliteitNoord bieden we outplacementtrajecten aan voor bedrijven die hun werknemers moeten laten gaan. Ons doel is om deze werknemers te ondersteunen bij het vinden van nieuw werk buiten de organisatie. We helpen hen bij het identificeren van hun vaardigheden, het opstellen van professionele CV's en sollicitatiebrieven, en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken.

Daarnaast bieden we begeleiding bij het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden en het ontwikkelen van hun professionele netwerk. Ons team van experts staat klaar om werknemers emotionele steun te bieden tijdens deze overgangsperiode en hen te helpen een nieuwe start te maken in hun loopbaan.

Neem contact op

Tijdsduur outplacement

De tijdsduur van een begeleidingstraject varieert van persoon tot persoon en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Sommige programma's zijn kort, terwijl andere langdurige trajecten met diverse fasen en intensieve ondersteuning omvatten. Over het algemeen duurt een traject minimaal drie maanden en kan het tot maximaal een jaar duren.

De duur van een begeleidingstraject hangt af van:

- De snelheid waarmee een nieuwe baan wordt gevonden.
- Het arbeidsverleden van de persoon.
- De specifieke vaardigheden die relevant zijn voor werk.
- Het beschikbare budget voor het traject.

Neem contact op

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven.

Neem contact met ons op!

Neem contact op