Je kan als leerkracht vertellen dat het in het onderwijs zo is dat er wéér geen invalleerkracht is voor volgende week, dat de vacature in groep 5-6 lastig in te vullen is, dat de werkdruk hoog is doordat er een tekort is…

Wat je ook je kunt vertellen is hoe:

  • heerlijk het is om te werken met leerlingen en ze te zien groeien
  • leuk het is om samen met je duo-collega een mooi project te bedenken
  • fijn het is om samen met ouders te zoeken naar oplossingen om het leren van hun kind nog meer te stimuleren

Om zo je toekomstige collega’s over de streep te trekken om ook dit prachtige vak uit te gaan oefenen.

Positieve actie 

Marijn is zo’n gedreven leerkracht met passie voor zijn vak. Hij was één van de initiatiefnemers van een positieve actie. Terwijl op 6 november de leerkrachten staakten, hebben ruim 35 leerkrachten, in de binnenstad van Groningen, mensen geënthousiasmeerd over het vak van leerkracht met een flyer-actie. Dit prachtige initiatief is ontstaan vanuit De Windroos, waarbij ook een aantal andere scholen zich hebben aansloten. MobiliteitNoord was erg enthousiast over dit initiatief en collega’s Eije Westerhof en Anna Osseweijer hielpen die dag mee. Wat resulteerde in prachtige gesprekken en een hoop positieve reacties.

Met dank aan het toffe bedrijf Bluemedia in Assen, heeft onze collega Anna Osseweijer een interview gehouden met Marijn. Hij is leerkracht van groep 8 en dus één van de initiatiefnemers van de actie. Het resultaat is hieronder te zien in een kort filmpje, waarin Marijn vertelt waarom hij passie heeft voor zijn vak. 

Pas jij in het profiel van leerkracht?

MobiliteitNoord heeft achter de schermen, samen met de initiatiefnemers vanuit de scholen, een profiel opgesteld voor het vak van leerkracht. We hebben aan de leerkrachten gevraagd: “Wat heb je nu nodig aan soft skills om het vak van leerkracht uit te oefenen?”. Dit vormde de basis voor het profiel van ‘leerkracht’ en het bestaat onder andere uit een set van competenties die je nodig hebt om het vak goed uit te kunnen voeren. Tijdens de flyer-actie hebben we mensen aangeboden met ons in gesprek te gaan om te kijken of het vak van leerkracht iets voor ze is. Mensen die zich hebben aangemeld voor een gesprek, kunnen ook een talentenmeting bij ons doen, om te kijken of hun talenten ook matchen met die van het profiel.

Talentenmeting 

Vanuit de flyer-actie hebben de eerste 10 mensen zich aangemeld bij MobiliteitNoord om hun talenten te laten meten. De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd. Wil jij weten of het onderwijs iets is voor jou? Meld je dan aan voor de talentenmeting bij MobiliteitNoord. Wij denken graag met je mee en wie weet… ben jij de toekomstige collega van Marijn!

Aanmelden en meer info