Re-integratie 2e spoor

Wanneer je langdurig ziek bent, kan het tot een punt komen dat je verder moeten kijken naar mogelijkheden buiten je huidige organisatie.

Wij bieden hierbij ondersteuning in de vorm van een re-integratie 2e spoortraject. Tijdens dit traject begeleiden wij je middels een succesvol stappenplan richting een nieuw perspectief.

In dit traject ondersteunen we je in jouw situatie. Je doet kennis op over jezelf, de wet- en regelgeving waar je mee te maken hebt en de huidige arbeidsmarkt. Je maakt gebruik van ons grote netwerk om jezelf te profileren. 

Volg je een re-integratie 2e spoor traject bij ons? Dan kun je zonder kosten deelnemen aan HetWerkt

Wil je met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. We vertellen je graag meer!

Programma HetWerkt

Dé plek om in een stimulerende omgeving te werken aan je loopbaan. Op deze fysieke plek in Assen wordt je uitgenodigd om nieuwe acties uit te zetten voor je toekomst. Wij zijn er aanwezig om je te ondersteunen en faciliteren waar je dat nodig hebt. 

Voor iedereen die nu met zijn of haar loopbaanvragen bezig is. Volg je een re-integratie 2e spoor traject bij ons, dan kun je zonder kosten deelnemen.

Lees meer over HetWerkt

Voor organisaties

Als werkgever kun je te maken krijgen met de Wet Verbetering Poortwachter, op het moment dat een medewerker langdurig ziek is. Jullie inspanningen zijn in eerste instantie gericht (geweest) op terugkeer in eigen functie of een andere passende functie binnen de organisatie. 

Als dit niet mogelijk is of onzeker blijft, dan wordt ook de focus gelegd op het in beeld brengen van mogelijkheden buiten de organisatie. Dit doen wij in een re-integratie 2e spoor traject. Een traject waarin wij een medewerker begeleiden bij het krijgen van een nieuw perspectief. In deze trajecten zetten we actief ons netwerk in om kansen te creëren. 

Benieuwd naar onze werkwijze? Wij komen graag langs voor een toelichting. 

zinvol en nuttig

Door deze coaching ga ik anders gesprekken in. Ik heb nuttige informatie gekregen waar ik verder mee kan. De uitkomst van de gesprekken leveren een beter resultaat op.
- Leeuwarden

Ik kreeg een heldere en flexibele begeleiding

Het was fijn dat er meegedacht werd met de plaats van het gesprek, dit kon bij mij thuis toen ik geen oppas kon vinden. Gesprekken waren prettig en ik werd gehoord.
- Winsum

Betrokken en professioneel

Tijdens het traject heb ik altijd oprechte betrokkenheid en interesse ervaren. Er werd voldoende tijd uitgetrokken en tussendoor gecheckt hoe het ging. Wat ik ook prettig heb ervaren zijn de duidelijke verslagleggingen van hetgeen wat besproken is.
- Groningen

Professionele begeleiding met een persoonlijke benadering!

Het outplacement traject wat ik heb gevolgd bij MobiliteitNoord heeft mij uitstekend geholpen om een beter inzicht te krijgen in mijn vaardigheden en affiniteiten op werkgebied. Ook kreeg ik de nodige handvaten hoe ik beter mijn sollicitaties kan uitvoeren. De sfeer tijdens de sessies was zeer prettig en informeel, De coach heeft de nodige aandacht en verdiept zich goed in zijn/haar cliëntele. Mat Farret Jentink-Meppel.
- Meppel

Open, eerlijk en respectvol

Fijn dat ik bij jullie mocht re-integreren in de arbeidsmarkt. Jullie methodes hebben mij laten inzien wat voor mij echt belangrijk is en wat ik echt wil.
- Emmen

Super goede begeleiding gehad van a tot z!

Mobiliteit Noord is een laag drempelige organisatie, met een goede begeleiding om te onderzoeken hoe mijn loopbaan zich verder ging ontwikkelen. Het was voor mij 16 jaar geleden dat ik actief aan het zoeken was naar een nieuwe uitdaging. Mobiliteit Noord heeft mij geholpen met het zoeken naar mijn nieuwe uitdaging, van beroepskeuze testen tot workshops mbt solliciteren. Het was een compleet pakket wat mij heeft gebracht naar mijn nieuwe uitdaging/baan! De samenwerking was super en goed afstemt in wat ik nodig had. Ik vond het een hele prettige samenwerking.
- Assen

Ik heb duidelijk mijn eigen proces gelopen

Toen ik dit proces inging stond er al van alles te gebeuren in mijn persoonlijke loopbaan en de test heeft mij bevestigd in mijn keuzes die ik moest maken.
- Ten Boer

mijn ervaring is positief, met af en toe een kritische noot

Mijn ervaring is positief, al moet ik zeggen dat ik in het begin van het traject meer had verwacht. Ik had verwacht dat Mobiliteit Noord een netwerk heeft waarin je gemakkelijk bij een bedrijf mee kunt lopen, reïntegreren. En dat het gemakkelijker zou zijn om een baan te vinden. Dat er van Mobiliteit Noord actiever werd gezocht. (dit is benoemd vanuit mijn vorige werkgever) Positief is dat ik geholpen ben bij het zoeken wat voor werk er bij me past, dit omdat ik twijfelde aan wat ik deed, maar toch komt eruit dat het werk als planner bij me past. Goed geholpen bij het leren schrijven van sollicitatie brieven. Mobiliteit Noord is voor mij een "hulpmiddel" geweest naar ander werk.
- Assen

8

Momenteel ben ik werkzoekend. Ik had een aantal sollicitatiegesprekken gevoerd en merkte steeds tijdens het voorbereiden dat ik last had van negatieve en belemmerende gedachten. Een vriendin van mij had goede ervaringen met MobiliteitNoord en ik besloot contact te zoeken. Samen met Eije hebben we mijn volgende sollicitatiegesprek voorbereid. De belemmerende gedachten hebben we doorgenomen (waar komt deze gedachte vandaan?) en omgebogen (is dit een reële gedachte?). Ook hebben we een tactiek besproken en hebben we het gesprek geoefend. Gevolg is dat ik met een goed gevoel en minder tegenzin het sollicitatiegesprek in ging en voelde ik mij een gelijkwaardige gesprekspartner. Hoewel ik de baan niet heb gekregen, ontving ik van de selectiecommissie complimenten over het gevoerde gesprek en mijn profilering.
- Groningen

Heel fijn en verhelderend om met iemand van buitenaf weer alles op een rijtje te zetten!

Fijne gesprekken met hele goede vragen om over na te denken. Fijn dat ik zelf aan kon geven wanneer ik het volgende gesprek wilde. Vond het best een proces. Ik weet weer wat ik heb en waar ik sta en dat geeft veel rust!
- Dalfsen
25 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.6/10

Zijn we een match?

Bij MobiliteitNoord vinden we het belangrijk dat het klikt. Zonder klik geen resultaat.

Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aan. Dit doe je door ons contactformulier in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

 

12 + 15 =