Outplacement

Ontslag. Reorganisatie. Boventallig. Van werk naar werk.
Woorden die niemands favoriet zijn.

We begrijpen als geen ander dat je baan verliezen pijnlijk kan zijn. Het is toch een groot gedeelte van je leven dat wegvalt. Misschien ben je ook wel blij en geeft dit nieuws nét dat duwtje in de rug die je nodig hebt.

Verdriet, blijdschap en alles wat daartussen zit: bij MobiliteitNoord is ruimte voor alles wat er bij jou speelt.

Tijdens een outplacement traject kijken we vervolgens samen met jou naar de stappen die gezet moeten worden om te komen tot een nieuwe baan. We stimuleren je onder andere om nieuwe kansen en mogelijkheden te zien en gebruiken ons netwerk om jou van passende vacatures te voorzien. 

Volg je een outplacement traject bij ons, dan kun je zonder kosten deelnemen aan HetWerkt.

Voor dit soort trajecten is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt bij een organisatie. Wij raden je dan ook aan om vrijblijvend een gesprek met ons aan te vragen.

Programma HetWerkt

Dé plek om in een stimulerende omgeving te werken aan je loopbaan. Op deze fysieke plek in Assen wordt je uitgenodigd om nieuwe acties uit te zetten voor je toekomst. Wij zijn er aanwezig om je te ondersteunen en faciliteren waar je dat nodig hebt. 

Voor iedereen die nu met zijn of haar loopbaanvragen bezig is. Volg je een outplacement traject bij ons, dan kun je zonder kosten deelnemen.

Lees meer over HetWerkt

Voor organisaties

Afscheid nemen van een organisatie kan moeilijk zijn. Wij ondersteunen medewerkers bij het accepteren van de situatie en gaan met ze aan de slag om op zoek te gaan naar een nieuw perspectief. We zetten actief ons netwerk in en zoeken naar kansen in de markt. 

Benieuwd naar onze werkwijze? We lichten het graag aan je toe. 

Vanwege een reorganisatie is bij mijn vorige werkgever mijn functie komen te vervallen. Na een dienstverband van 36 jaar was dit iets dat hard aankwam. Via een kennis kwam ik in contact met MobiliteitNoord. Wat direct opviel was de benorme positiviteit en kunde. Dankzij de trainingen zoals het maken van een cv en het voeren van sollicitatiegesprekken en de actieve rol van mijn adviseur in het zoeken naar een baan is het mij gelukt nieuw werk te vinden.

Henk van der Leest

Kandidaat outplacementtraject

zinvol en nuttig

Door deze coaching ga ik anders gesprekken in. Ik heb nuttige informatie gekregen waar ik verder mee kan. De uitkomst van de gesprekken leveren een beter resultaat op.
- Leeuwarden

Ik kreeg een heldere en flexibele begeleiding

Het was fijn dat er meegedacht werd met de plaats van het gesprek, dit kon bij mij thuis toen ik geen oppas kon vinden. Gesprekken waren prettig en ik werd gehoord.
- Winsum

Betrokken en professioneel

Tijdens het traject heb ik altijd oprechte betrokkenheid en interesse ervaren. Er werd voldoende tijd uitgetrokken en tussendoor gecheckt hoe het ging. Wat ik ook prettig heb ervaren zijn de duidelijke verslagleggingen van hetgeen wat besproken is.
- Groningen

Professionele begeleiding met een persoonlijke benadering!

Het outplacement traject wat ik heb gevolgd bij MobiliteitNoord heeft mij uitstekend geholpen om een beter inzicht te krijgen in mijn vaardigheden en affiniteiten op werkgebied. Ook kreeg ik de nodige handvaten hoe ik beter mijn sollicitaties kan uitvoeren. De sfeer tijdens de sessies was zeer prettig en informeel, De coach heeft de nodige aandacht en verdiept zich goed in zijn/haar cliëntele. Mat Farret Jentink-Meppel.
- Meppel

Open, eerlijk en respectvol

Fijn dat ik bij jullie mocht re-integreren in de arbeidsmarkt. Jullie methodes hebben mij laten inzien wat voor mij echt belangrijk is en wat ik echt wil.
- Emmen

Super goede begeleiding gehad van a tot z!

Mobiliteit Noord is een laag drempelige organisatie, met een goede begeleiding om te onderzoeken hoe mijn loopbaan zich verder ging ontwikkelen. Het was voor mij 16 jaar geleden dat ik actief aan het zoeken was naar een nieuwe uitdaging. Mobiliteit Noord heeft mij geholpen met het zoeken naar mijn nieuwe uitdaging, van beroepskeuze testen tot workshops mbt solliciteren. Het was een compleet pakket wat mij heeft gebracht naar mijn nieuwe uitdaging/baan! De samenwerking was super en goed afstemt in wat ik nodig had. Ik vond het een hele prettige samenwerking.
- Assen

Ik heb duidelijk mijn eigen proces gelopen

Toen ik dit proces inging stond er al van alles te gebeuren in mijn persoonlijke loopbaan en de test heeft mij bevestigd in mijn keuzes die ik moest maken.
- Ten Boer

mijn ervaring is positief, met af en toe een kritische noot

Mijn ervaring is positief, al moet ik zeggen dat ik in het begin van het traject meer had verwacht. Ik had verwacht dat Mobiliteit Noord een netwerk heeft waarin je gemakkelijk bij een bedrijf mee kunt lopen, reïntegreren. En dat het gemakkelijker zou zijn om een baan te vinden. Dat er van Mobiliteit Noord actiever werd gezocht. (dit is benoemd vanuit mijn vorige werkgever) Positief is dat ik geholpen ben bij het zoeken wat voor werk er bij me past, dit omdat ik twijfelde aan wat ik deed, maar toch komt eruit dat het werk als planner bij me past. Goed geholpen bij het leren schrijven van sollicitatie brieven. Mobiliteit Noord is voor mij een "hulpmiddel" geweest naar ander werk.
- Assen

8

Momenteel ben ik werkzoekend. Ik had een aantal sollicitatiegesprekken gevoerd en merkte steeds tijdens het voorbereiden dat ik last had van negatieve en belemmerende gedachten. Een vriendin van mij had goede ervaringen met MobiliteitNoord en ik besloot contact te zoeken. Samen met Eije hebben we mijn volgende sollicitatiegesprek voorbereid. De belemmerende gedachten hebben we doorgenomen (waar komt deze gedachte vandaan?) en omgebogen (is dit een reële gedachte?). Ook hebben we een tactiek besproken en hebben we het gesprek geoefend. Gevolg is dat ik met een goed gevoel en minder tegenzin het sollicitatiegesprek in ging en voelde ik mij een gelijkwaardige gesprekspartner. Hoewel ik de baan niet heb gekregen, ontving ik van de selectiecommissie complimenten over het gevoerde gesprek en mijn profilering.
- Groningen

Heel fijn en verhelderend om met iemand van buitenaf weer alles op een rijtje te zetten!

Fijne gesprekken met hele goede vragen om over na te denken. Fijn dat ik zelf aan kon geven wanneer ik het volgende gesprek wilde. Vond het best een proces. Ik weet weer wat ik heb en waar ik sta en dat geeft veel rust!
- Dalfsen
25 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.6/10

Zijn we een match?

Bij MobiliteitNoord vinden we het belangrijk dat het klikt. Zonder klik geen resultaat.

Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aan. Dit doe je door ons contactformulier in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

 

11 + 14 =