8 Jobs | 0 Resumes | 1 Company
088-214 0000

13 Nederlandse werkgevers bij de Best Workplace van Europa

Great Place to Work maakte op donderdag 14 juni voor de 16e keer de Best Workplaces van Europa bekend. Het afgelopen jaar deden 2821 organisaties uit 19 Europese landen mee aan het onderzoek naar goed werkgeverschap. Deze organisaties representeren ruim 1,6 miljoen medewerkers. Vanuit deze groep van ruim 2500 organisaties behoren vanaf vandaag 125 tot de Best Workplaces van Europa. Binnen deze selecte groep van goede werkgevers staan dit jaar 13 Nederlandse organisaties/de Nederlandse tak van multinationals.

Een Best Workplace van Europa is een goede werkgever vanuit het perspectief van de medewerker (gemeten door een medewerkersonderzoek naar vertrouwen, trots en plezier) en vanuit het perspectief van de organisatiecultuur.

Best Workplace van Europa

In maart 2018 zijn door Great Place to Work de Nederlandse Best Workplaces bekendgemaakt. Dertien hiervan behoren nu tot Best Workplace van Europa: Bij de 25 Best Multinationals:

#1 Salesforce

#2 Mars

#4 The Adecco Group

#5 Cisco

#6 AbbVie

#7 SAS

#8 Mercedes-Benz Financial Services

#11 Hilton

#12 Amgen

#19 Novo Nordisk

#23 H&M

Bij de 30 Large Workplaces:

#7 coöperatie DELA

Bij de 50 Small & Medium Workplaces:

#7 Lean Consultancy Group

Hoogste scores op onderlinge verbondenheid

93% van de medewerkers van de Best Workplaces vindt de organisatie een Great Place to Work Gemiddeld scoren de Europese Best Workplaces 89% op de 58 stellingen van het Great Place to Workmodel dat de mate van vertrouwen, trots en plezier meet. De Europese Best Workplaces scoren het hoogst op de onderlinge verbondenheid (90%) en het laagst op Respect en Eerlijkheid (beide 88%). Van de 58 stellingen zijn dit de 5 hoogst scorende stellingen:

  1. De mensen hier worden eerlijk behandeld, onafhankelijk van seksuele geaardheid 98%
  2. De mensen hier worden eerlijk behandeld, onafhankelijk van etnische herkomst en/of geloofsovertuiging 98%
  3. Dit is een fysiek veilige werkomgeving 97%
  4. De mensen hier worden eerlijk behandeld, onafhankelijk van geslacht (M/V) 96%
  5. Wanneer je bij dit bedrijf komt werken, word je snel op je gemak gesteld 96%

IT hoogst scorende branche

Organisaties in de IT-sector scoren het hoogst 38% van de 125 organisaties op de lijst behoren tot de IT-sector. Naast dat zij goed vertegenwoordigd zijn in de lijst zijn zij ook de hoogste scorende branche met een gemiddelde score (92%) op de 58 stellingen van het Great Place to Work-model.

 

Bron & afbeelding: pwnet.nl

« »
© 2012 MobiliteitNoord | Lauwers 1, Assen | Morra 2-7, Drachten | Protonstraat 3a, Groningen | Grote Voort 293a, Zwolle | Postbus 2608, 9704 CP Groningen | 088-2140000 | info@mobiliteitnoord.nl