8 Jobs | 0 Resumes | 1 Company
088-214 0000

Hoger dan verwacht percentage werknemers ervaart werk als zinloos

8 Procent van de werknemers ervaart het werk dat ze doen als zinloos. Nog eens 17 procent twijfelt aan het nut van hun werk. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit een onderzoek van Robert Dur van de Erasmus Universiteit en Max van Lent van Universiteit Leiden onder 100.000 werkenden in 47 landen.

Dur vindt het percentage werknemers dat hun werk als zinloos ervaart hoog – hoger dan op voorhand was verwacht. Als mensen hun werk niet zinvol vinden, leidt dit tot een lagere productiviteit aldus de onderzoekers.

In tijden van recessie vinden mensen hun beroep vaker zinloos. Volgens Dur duidt dit erop dat organisaties en bedrijven vaak mensen in dienst houden die weinig te doen hebben in hoop op betere tijden. Een lage of hoge ontslagvergoeding maakt geen verschil. Ook zou slecht management volgens Dur een oorzaak kunnen zijn. “Managers zien niet dat sommige banen zinloos zijn geworden,” aldus Dur.

De volgende banen vindt men nuttig:

1 Brandweerman / -vrouw
2 Bijstandsambtenaar
3 Bibliothecaris
4 Verpleegkundige
5 Docent

Minder nuttig of zelfs zinloos:

1 Kunstenaar
2 Pr-functionaris
3 Financieel manager
4 Kok, ober of bartender
5 Econoom

BRON tekst en foto: HR praktijk.nl

 

 

« »
© 2012 MobiliteitNoord | Lauwers 1, Assen | Morra 2-7, Drachten | Protonstraat 3a, Groningen | Grote Voort 293a, Zwolle | Postbus 2608, 9704 CP Groningen | 088-2140000 | info@mobiliteitnoord.nl