8 Jobs | 0 Resumes | 1 Company
088-214 0000

Bedrijven kiezen vaker voor flexibele schil en betalen een hoger uurloon

Het aantal flexwerkers dat opdrachtgevers inzetten is het afgelopen kwartaal met acht procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Hun omzet is met gemiddeld twee procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van HR-bureau Tentoo onder 10.000 flexwerkers en freelancers. De verdere flexibilisering duidt op het aanhoudende effect van de Wet DBA.

Het zijn voornamelijk jonge flexwerkers, van 34 jaar en jonger, die de stuwende kracht zijn achter de groei. Niet alleen is het aantal freelancers van 25 jaar en jonger het afgelopen kwartaal met 42 procent gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor, ook is hun omzet met elf procent gestegen. In de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar is de omzet zelfs met 21 procent gestegen.

Economische groei goed nieuws voor flexwerkers

Opvallend is dat provincies die een economische groei zien, ook een verbetering in de positie van flexwerkers zien aldus het HR-bureau. Zo rapporteerde SER Brabant, onderdeel van het belangrijkste adviesorgaan van de provincie, vorige week dat nergens in Nederland de economie zo hard groeit als in Brabant. Deze provincie laat een stijging van 32 procent zien onder flexwerkers van 25 jaar en jonger. De omzet bij deze groep steeg het afgelopen kwartaal met tien procent.

Geen vakantie door groeiende vraag

Volgens het onderzoek gaat 34 procent van de flexwerkers deze zomer niet op vakantie, bijvoorbeeld omdat zij daar geen tijd voor hebben. Nog eens 22 procent gaat wel op vakantie, maar blijft bereikbaar of neemt zelfs werk mee.

Bron tekst en foto: hrpraktijk.nl
« »
© 2012 MobiliteitNoord | Lauwers 1, Assen | Morra 2-7, Drachten | Protonstraat 3a, Groningen | Grote Voort 293a, Zwolle | Postbus 2608, 9704 CP Groningen | 088-2140000 | info@mobiliteitnoord.nl