8 Jobs | 0 Resumes | 1 Company
088-214 0000

Beweging in werk: mijn carrièreswitch

Mijn collega’s en ik hebben het vaak over beweging in werk. Bij MobiliteitNoord richten we ons daarop. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe zet je zoiets in gang? Een mooi voorbeeld is mijn eigen loopbaan en ‘carrièreswitch’.

Wat wil je later worden?
Op de vraag ‘wat wil je later worden?’ antwoordde ik als kind iedere keer iets anders. Binnenhuisarchitect, archeoloog, de eerste vrouwelijke minister-president, advocaat. Er kwam van alles voorbij. De twijfel bleef tijdens de middelbare school. Ik bereidde me voor op een studiekeuze en bezocht samen met klasgenoten allerlei open dagen. Geschiedenis, journalistiek, bedrijfskunde, psychologie. Na een periode van twijfelen en na een periode psychologie studeren werd het communicatie.

Na mijn studie heb ik vier jaar met heel veel plezier gewerkt bij verschillende organisaties. Ik kreeg veel kansen en greep ze met beide handen aan. Zo kreeg ik als communicatieadviseur de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de interne communicatie rondom een reorganisatie en de voorbereidingen hiervan.

Energie en beweging
Ineens zag ik bij veel collega’s twijfel, weerstand en verdriet. Maar ook energie en beweging. Voor mij was dit een spannende en interessante periode. Dit was wat bij me paste, dat merkte ik meteen. Werken in een omgeving waar veranderingen op komst zijn of al gaande zijn en in contact met mensen, het liefste één op één. Wat beweegt de ander? Wat doet de verandering met jou? Wat zou jij willen? Waar haal jij je energie vandaan?

Tegelijkertijd merkte ik ook dat ik als communicatieadviseur mijn eigen energie en kwaliteiten niet goed kwijt kon. Tot twee keer toe nam ik ontslag en toch kwam ik steeds weer in een communicatiefunctie. Ik vond het lastig en wist niet goed wat ik moest doen. Vorig jaar had ik een gesprek met een loopbaanadviseur en werd het me duidelijk. Via mijn netwerk kreeg ik de mogelijkheid om te starten bij MobiliteitNoord om mij meer te richten op wat bij mij past.

Beweging in werk
Nu doe ik wat ik heel leuk vind, waar ik energie van krijg en wat aansluit bij mijn kwaliteiten. Na mijn eigen beweging in werk, kan ik nu ook een ander ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling en beweging in werk. Hoe mooi is dat!

Herken je iets van bovenstaande? Heb je een vraag over jouw loopbaan? Een gesprek met een loopbaanadviseur was voor mij heel verhelderend. Dat kan ook voor jou zo zijn. Je bent van harte welkom bij ons. Bel 088-2140000 voor meer informatie.

« »
© 2012 MobiliteitNoord | Lauwers 1, Assen | Morra 2-7, Drachten | Protonstraat 3a, Groningen | Grote Voort 293a, Zwolle | Postbus 2608, 9704 CP Groningen | 088-2140000 | info@mobiliteitnoord.nl