8 Jobs | 0 Resumes | 1 Company
088-214 0000

Code rood en mobilitijzel

Beweging in werk is de slogan van ons bedrijf. Maar wat als het code rood is en de mobiliteit om naar je werk toe te gaan ver te zoeken is? Niet werken dan maar? Wat een bijzondere dag is het vandaag… Een groot gedeelte van Noord Nederland ligt stil.. Scholen zijn dicht, de meeste mensen werken thuis of niet. Mensen die schaatsen door de straten of “sjoelen” met hun kinderen door de spekgladde straten van hun buurt.

Niet iedereen kan thuis blijven, zo ook niet Fanny. Zij werkt als verpleegkundige in het UMCG. Haar dienst begint om half 8. Zij kan niet thuis werken of er voor kiezen om niet te gaan werken. Er wordt op haar gerekend juist op een dag als vandaag! Normaal gaat ze op de fiets, maar nu met deze bizarre weersomstandigheden kiest ze de benenwagen. De bus rijdt niet, dus dan maar lopen door de spiegelgladde straten van Groningen. Ze loopt/schuifelt er 1,5 uur over.

Ik en mijn collega’s hebben wel thuis gewerkt vandaag, maar niet iedereen kan thuis blijven. Respect voor Fanny en voor alle andere mensen die in de zorg werken en toch naar hun werk zijn gegaan vandaag om voor anderen te zorgen. Voor hen waarschijnlijk heel vanzelfsprekend, dat maakt ook waarom ze in de zorg werken.

« »
© 2012 MobiliteitNoord | Lauwers 1, Assen | Morra 2-7, Drachten | Protonstraat 3a, Groningen | Grote Voort 293a, Zwolle | Postbus 2608, 9704 CP Groningen | 088-2140000 | info@mobiliteitnoord.nl